כל לידה באשר היא , תוכל לעבור בצורה טובה יותר אם תלמדו ותדעו כמה שיותר על התהליך, על שלבי הלידה, על ההתנהלות בחדר לידה עם הצוות הרפואי ועל השאלות שתרצו לשאול.
מכשיר "טנס" – מכשיר זה מעביר גירוי חשמלי שמטרתו להקל על הכאב. יש להתחיל את השימוש בו מיד עם תחילת הצירים, אין סיבוכים כתוצאה מהשימוש בו.
פטידין ופנרגן – הפטידין ניתן בעירוי בדר"כ, בשילוב עם פנרגן שמונע בחילות.
מטרתם להקל על הכאבים, אך לא מונעים אותם לחלוטין. זהו טישטוש זמני, המרגיע את היולדת, ולעיתים ניתן לישון לאחר קבלת העירוי.
מאחר ומדובר בחומר ממשפחת המורפיום, הוא עובר לעובר ועלול להשפיע על ערנותו זמן מה לאחר הלידה.
יש אפשרות לקבל בשלב מאוחר יותר את האילחוש האפידורלי.
אילחוש אפידורלי – ניתן ע"י רופא מרדים אשר מחתים אותך לפני הפעולה על טופס הסכמה להליך כירורגי זה.
הרופא מזריק את חומר ההרדמה לחלל האפידורלי, הנמצא בסמוך לחוט השדרה.
תפקידו של האפידורל להפסיק את תחושת הכאב בלידה והשפעתו יכולה להיות לאורך כל הלידה, החל מפתיחה של 3 ס"מ, והתנאי הוא שהצירים סדירים. (לעיתים בשילוב עם "פיטוצין"- הגורם המלאכותי להתכווצויות הרחם).
ישנם השלכות שונות לשימוש באפידורל כגון: החדרת קטטר למתן שתן- מאחר ואין תחושה בגפיים תחתונות , לעיתים כאבי ראש שחולפים כעבור שבועיים מהלידה, רעד לא רצוני בגוף החולף לאחר הלידה, ועוד.
נשימות והרפייה – ליולדת המעוניינת לנסות ולהתמודד עם לידה ללא משככי כאבים, ניתן להשתתף בקורס הכנה ללידה עם בן זוג/מלווה על- מנת לקבל את הכלים והטכניקות להקל על הכאב בזמן הלידה בשיטות טיבעיות שאחת מהן היא הנשימות וההרפייה, אשר עוזרת רבות להתמודדות.
לכן, בהמלצה חמה- עשו סיור בחדר הלידה שבו תרצו ללדת, עשו קורס הכנה ללידה, הכינו מראש את כל השאלות שרציתם לשאול ולא שאלתם.